Belgian Red Flames

Onze Belgische Red Flames Jeugdselectie !

U 17  Red Flames

Onze jonge Red Flames bereiden zich voor op de eliteronde, het laatste kwalificatietornooi, voor het Europees Kampioenschap U17   2017.
De U17 trekken voor hun eliteronde in maart (24-29 maart 2017) naar buurland Frankrijk. Naast Frankrijk treffen ze er ook nog Griekenland en Rusland. In totaal vinden er zes eliterondes plaats. De zes groepswinnaars plaatsen zich met één beste tweede over alle groepen heen voor het EK, dat van 2 tot 14 mei plaatsvindt in Tsjechië.
De voorbereiding op de eliteronde ging deze week verder in het Belgian Football Centre in Tubeke, met een stage die onder meer twee oefenduels met Denemarken bevatte. Ook Denemarken werk eind volgende maand de eliteronde af, met Noorwegen, Bosnië en Herzegovina en Wales als tegenstandsters.
Tamara Cassimon, bondscoach van de Red Flames U17: “Denemarken is een stevig team, met vooral speelsters geboren in 2000. Wij werken voornamelijk met de generatie-2001. Dat zag je ook in beide duels, waarin we telkens fysiek wat te kort kwamen.
Het programma van de U17-Flames gaat verder in maart, met een training op 8 maart onder leiding van assistent-coach Luc Bosmans. Tamara Cassimon is op dat moment met de Belgian Red Flames op de Cyprus Women’s Cup in Cyprus. Op 15 maart volgt een oefenwedstrijd tegen de jongens van Diegem, waarna op 22 maart het vertrek naar Frankrijk volgt.
Eerder al blikte Tamara Cassimon vooruit op de eliteronde, vlak na de loting in november: “Met Frankrijk, Griekenland en Rusland hebben we een sterke groep, maar er zijn zeker mogelijkheden. We treffen twee groepswinnaars van de eerste kwalificatierondes en de beste derde runner-up. Frankrijk wil de rol als favoriet waarmaken en organiseert mede daarom zelf het tornooi. We hebben al bewezen dat we kunnen presteren onder druk, wat we zeker zullen nodig hebben in de eliteronde. Ons openingsduel tegen Griekenland is meteen heel belangrijk”.